Izvorne ptice Urugvaja

U Urugvaju ima oko 448 vrsta avifaune. Uvedeno je sedam vrsta, a 39 vrsta su skitnice ili rijetke vrste. Smatra se da je šest vrsta ptica izumrlo jer ih se ne može pratiti bilo gdje u zemlji ili svijetu. Nijedna vrsta ptica nije endemska, dok je 20 vrsta hipotetskih (za koje se vjeruje da postoje u zemlji). Većina ptičjih vrsta u Urugvaju je porijeklom iz Južne Amerike, a geografski su raspoređeni po kontinentu. Ovaj članak istražuje neke od izvornih ptica Urugvaja, njihove karakteristike i moguće prijetnje i očuvanje.

Izvorne ptice

Veća Rhea Rhea americana

Veća reja je uobičajena ptica u istočnoj Južnoj Americi koja je poznata po nekoliko imena, uključujući sivu, američku reu, i uobičajena među drugim imenima. Ptica koja nije letjela pripada rodu Rhea u obitelji Rheidae. Osim u Urugvaju, ptica je također rođena u Brazilu, Argentini i Paragvaju. Odrasla odrasla rea ​​teži 20-27 kg i mjeri 50-55 9 inča od kljuna do repa. Ima relativno malu glavu i račun s mjernim mjerilom približno 4, 1 inča. Ptica je relativno tiha, osim tijekom sezone parenja kada stvara buku.

Smeđa tinamou - Crypturellus obsoletus

Smeđa tinamou se obično nalazi u vlažnim nizinama tropske i suptropske Južne Amerike. Gotovo je sličan peroksidnoj ptici, ali nije povezan. Brown tinamou pripada obitelji Paleognathae. Ptica je duga otprilike 9, 8 do 11, 8 inča i teži oko 350-550 grama. Ovisno o podvrsta, boja može varirati od tamno smeđe do svijetle kestena. Smeđa tinamou je sramežljiva ptica i stanuje na zemlji. Obično se nalazi pojedinačno ili u paru. Njegova prehrana sastoji se od insekata i sjemenki.

Južni vrisak - Chauna torquata

Južni vrisak je uobičajena ptica u većini južne Amerike, uključujući Peru, Urugvaj, Brazil i Argentinu. Duga je oko 32 do 37 inča i teži oko 6 do 11 funti, jedna od najtežih ptica u Južnoj Americi. Southern screamer je učinkovit plivač zbog plosnatih nogu. Međutim, radije se kreće po tlu. Na krilima su rožnate ostruge koje služe kao zaštita od drugih vrištača. Ptica se uglavnom hrani biljkama i lišćem.

Mračno-nogu guan- Penelope obscura

Gusan s tamnim nogu pripada obitelji Cracidae. Osim u Urugvaju, nalazi se iu drugim južnoameričkim zemljama kao što su Paragvaj, Brazil i Argentina. Njegovo prirodno stanište uključuje tropske vlažne planinske šume i tropske vlažne nizinske šume. Guan s mračnim nogama je dugačak oko 73 cm i teži oko 1, 2 kg. On je sličan zarđalom guanu. Dijeta se sastoji od plodova i cvijeća ubranih s tla ili izvađenih iz grana.

Očuvanje izvornih ptica Urugvaja

Oko 71% Urugvaja je prirodni travnjak. Travnjaci se suočavaju s brojnim prijetnjama, uključujući ispašu stoke i poljoprivredu. Ovi travnjaci su stanište za neke od ugroženih vrsta ptica u zemlji. Aves Urugvaj je u protekle četiri godine razvio područje važnih ptica kako bi pomogao očuvanju ptičjih vrsta. Zaštitnici zaštite okoliša također rade s učenicima i zajednicama koje žive oko IBA-a kako bi razvile aktivnosti za ekoturizam, kao što su obuka lokalnih vodiča i stvaranje grupa volontera za brigu o područjima.

Izvorne ptice Urugvaja

RangIzvorne ptice UrugvajaZnanstveno ime
1Veća reaRhea americana
2Smeđa tinamouCrypturellus obsoletus
3Južni vrisakChauna torquata
4Guan s mračnim noguPenelope obscura
5Zajednički potooNyctibius griseus
6guaraunaAramus guarauna
7Ljubičasta valovitostPorphyrio martinica
8Južnoamerička šljukaGallinago paraguaiae
9Južnoamerička čigraSterna hirundinacea
10Lutajući albatrosDiomedea exulans