Florida Panther Činjenice: Životinje Sjeverne Amerike

Unatoč imenu ove mačke, Florida pantera nema sličnosti s crnim panterima, melanističnom varijantom mnogo većih mačaka poput leoparda ili jaguara. Njegov taksonomski status nema nikakve veze s Pantherom, koja je mačka kao što su tigrovi, leopardi, snježni leopardi, lavovi i jaguari. Umjesto toga, Florida je pod znanstvenom klasifikacijom Puma concolor coryi. Florida pantera je jedina vrsta puma pronađena u istočnom dijelu SAD-a.

4. Ponašanje

Muški i ženski Florida panteri će često imati malo kontakta jedni s drugima izvan uzgoja. Rani život floridskog pantera provodi se uglavnom s majkom. Kada se rodi Florida panther, prva 2 mjeseca života provedu u blagovaonici napravljenoj od gustog pirinča. Za to vrijeme sve ovisi o majci. Nakon toga, on će loviti, dok je ispod oka svoje majke. U roku od 2 godine će loviti i živjeti samostalno.

3. Stanište i domet

Kao što ime sugerira, Florida Panther nalazi se u američkoj državi Florida. Florida pantera nalazi se samo na Floridi. Naime, panther na Floridi živi u južnom dijelu Floride. Iako je njegov prostorni geografski raspon mali, može se naći u različitim staništima. Slatkovodne močvarne šume, pinelands, i tropske tvrde škare su staništa Floride Panther. Generalno, Florida panteri žive u šumovitim područjima. Ova staništa su za zaštitu Floride.

2. Dijeta

Kao i druge vrste divljih mačaka, Florida panter je mesožder. Florida je panter oportunistički lovac, koji će jesti i male i velike životinje. Zec i miševi su dio prehrane ove mačke kao što su svinje i jeleni. Florida panteri će čak jesti aligatore koji žive u močvarama Floride. Na Floridi su poznati panteri koji jedu stoku.

1. Fizički opis

Florida panther je sličan drugim cougars naći u Sjevernoj Americi. Ima svijetlo smeđi kaput na većini tijela. Njegov donji dio ima bijelu nijansu. Na periferiji tijela nalaze se crni vrhovi, posebno na repu i ušima. Iako su slični cougars naći u ostatku Sjeverne Amerike, veličina Florida panteri su manji. Međutim, one su veće od onih koje se nalaze u neotropskom području Srednje Amerike i Južne Amerike. Muškarci Florida panthers može težiti između 100 i 160 funti (45, 5 kg-72 kg) i ženski Florida panthers može težiti između 64 do 100 funti (29 kg-45, 5 kg).